Известие

Collapse
No announcement yet.

За колебаещите се, дали да си монтират ксенон ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
    Пак повтарям, лупата не е определяща за това, дали ксенона е легален или не!Заводски ксенон има и на рефлектор!Не говорете глупости!
    Я дай един модел кола със заводски ксенон без лупа ?
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Laguna след 2002 даже вътре в фара си пише Xenon
      Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
      Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
      Alfa Romeo GT 1.8 TS
      Yamaha R6

Comment

• Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
        Убао де, ми ти кат си толкова отворен, как ще ни обясниш, че токова много водачи с абсолютно законните им фарове с хаогенни крушки си ни заслепяват доволно по пътищата......

Коли на които фаровете им осветяват добре пътя (с хаогени) определено дразнят околните водачи!!!!!

А такива дет ич ни ти пречат кат караш с/у тях............. вервай ми нищо не виждат!!!
        Аз не съм отворен, аз съм си с крушките които са дадени от производителя, фаровете са ми настроени на стенд.......
        Отворените са тези които с едно бързо движение си свалят фаровете при проверка, сами си регулират фаровете (на око)........
        Ксенонова крушка като се сложи на фар проектиран за халогенна, няма как да не заслепява, дори и при лупа. На фара има означения..... тези неща показват фара за какво е направен.
        На колегата Бобо ще кажа, че има доста автомобили с фабричен ксенон на рефлекторен фар. Рено Лагуна, Ланча Либра..........
        http://www.youtube.com/watch?v=-EP9ESSwhPQ
        За тези които не са гледали какво става на стенд след ксенон, ето тук може да видят.
        http://www.youtube.com/watch?v=Y5n38wDe684

Comment

• Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
          Laguna след 2002 даже вътре в фара си пише Xenon
          Мдаа и аз съм я виждал
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
            Mда, както казаха хората, Лагуната е най-достъпният пример, но съвсем не се изчерпват само с него.
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• От новите Хонда Сивик също съм виждал с фабричен ксенон на рефлекторен фар и там пак си пише и на фара, че е ксенон.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Бобо, вкараха ти гол. Чакай и аз да ритна топката в мрежата. И моят комшия е със служебна лагуна (чисто нова) и ксенон без лупи
                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                  От новите Хонда Сивик също съм виждал с фабричен ксенон на рефлекторен фар и там пак си пише и на фара, че е ксенон.
                  Ташака е, че аз карах такава Хонда цялата зима, с фабричен ксенон на рефлектор, ма не се сетих за нея...

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Кат си в чужбина бързо се изкуфява - не са веселяци кат нас тук
                    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                    0879369082

Comment

• 156-ците преди фейса ги има с фабричен ксенон, но не знам дали са с лупи.Ако са с лупи би трябвало да има секънд хенд фабрични фарове за тях.Ако са с рефлектори и те влизат в по-горната графа.
                      Alfa 156
                      ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
                        156-ците преди фейса ги има с фабричен ксенон, но не знам дали са с лупи.Ако са с лупи би трябвало да има секънд хенд фабрични фарове за тях.Ако са с рефлектори и те влизат в по-горната графа.
                        Само GTA, ако не се лъжа е с фабричен ксенон.И е с лупи, пак ако не се бъркам.

OEM & Ventura Garage

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                          Първите Волво ХС90, първите Пежо 607, първите Рено Лагуна 2 до фейслифта, Хонда Сивик 8-о поколение...
                          Вероятно има още, аз за тези се сещам.
                          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Не забравяйте и Fiat Stilo

Comment

• ...
                              Last edited by pooh; d.m.y г., 11:43.

Comment

• И първите nissan qashqai ако не бъркам бяха с ксенон в рефлектор.
                                Това , че производителят слага ксенон без прожектор не означава че е правилно ! Въобще грозна гледка - все едно голф 3ка с 8000к ксенон.
                                Доказателство , че производителите правят грешки са всекидневните новини за това кой производител колко коли е изтеглил по някаква причина. Последното беше за порше кайен на които им изпадали фаровете ...
                                Знам че "чукча писател , чукча не читател" но ако някой все пак прочете ще е добре.
                                За много силна светлина като от ксенон крушка е нужен прожектор. Който още не е разбрал , това е система от малък рефлектор , затвор и лупа ( и разни други но тези 3те са основни ). Разликата в прожекторите за ксенон е предимно във формата на затвора. Целта на ксенон прожектора е да направи много рязка граница между светла и тъмна зона пред вас, и по този начин да не заслепява насрещно движещите се коли. Това не може да се постигне с рефлектор , а напъните за същото могат да доведат само до осиране...
                                Системата за автоматично регулиране на нивото е много добре замислена ... но не и за България. По нашите прави пътища БЕЗ "вълнички" и БЕЗ нито една дупка ... просто няма толкова бързо работещи електромотори за фаровете за могат да правят по няколко настройки в секунда.
                                Дори колата ти да е нова от магазина и с такава система , пак ще заслепяваш, поради перфектната инфраструктура.
                                Сега за умивателите на фаровете. Хубаво е да ги има . Още по-хубаво е да ги ползват , но моите наблюдения са други.
                                Сега или пестят от течност за чистачки или просто са си мърльовци.
                                Моля всички колеги със и без пръскалки , с ксенон и без - мийте си фаровете по-често, както аз си мия моите. Мърсотията разсейва светлината и заслепява !
                                И имайте малко уважение към другите - като слагате ксенон то поне да е по-малкото зло - с прожектор.

А тези , който ми твърдят че това е изменение по конструкцията на колата: ами гуми с различна шарка от тази на производителя също са изменение по конструкцията , защото с другата шарка може да спира по-лошо ..., дори теловете им вътре са по-различни от оригиналните, твърд, мек борд , ами ако мекият борд е опасен ? Производителят ако ти е сложил метални джанти а ти смениш с алуминиеви . Или ти е сложил алуминиеви а ти сложиш сплав с магнезий ? Е да но пак е кръгла джантата нали ? Същото е и с фаровете - важното е да не се променя функцията и светлината да е добре насочена - да не свети по клоните на дърветата, а вече как се постига какво значение има ?
                                ...

Comment

Working...
                                X